אנו רותמים את טכנולוגיית ה-IoT המתקדמת לטיפול אופטימלי בבעיות שונות במהירות ובפשטות, ללא מאמץ מצד הלקוח. חיבוריות IoT מאפשרת לאנשי חטיבת השירות הנייד לנטר מערכות רבות בזמן אמת תוך איכון וניתוח מהיר של התקלות ויכולת לצפות מראש ולמנוע תקלות עתידיות.

כמו כן, IoT ממלא תפקיד חיוני בשיפור היעילות האנרגטית והתאמת פונקציות המערכת לדרישות הצוות בכל זמן נתון. התוצאה היא חיסכון משמעותי בעלויות, נוחות ועמידה בתקנות הסביבה.


האינטרנט של הדברים (IoT)

המושג האינטרנט של הדברים (Internet Of Things) מתייחס לטכנולוגיה אשר משתמשת באלקטרוניקה, תוכנה וחיישנים ומאפשרת תקשורת מתקדמת בין מכשירים שונים הנקראים "עצמים חכמים" (smart objects) ומחברת בין אנשים, מערכות ויישומים אחרים, או בקיצור - מוצרים וחפצים שיכולים לתקשר ביניהם מבחינה דיגיטלית כאשר ניתן לשלוט עליהם בעזרת ממשק מרחוק כגון בסמארטפון. התפתחות האינטרנט של הדברים התרחבה כתוצאה מהשתלבות של מספר טכנולוגיות וביניהן האינטרנט, האינטרנט האלחוטי, מערכות משובצות מחשב ומערכות מיקרו אלקטרוניות.

המושג המפורש "האינטרנט של הדברים" הוזכר לראשונה בשנת 1999 ע"י קווין אשטון מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, MIT. ההגדרה המקורית התייחסה בעיקר לחזון השימוש בתגים אלחוטיים לזיהוי עצמים ואף ליצירת קשר איתם. חברת "קוקה קולה" היתה בין הראשונות ליישם את הטכנולוגיה. כיום האינטרנט של הדברים מנוצל בתחומים רבים. לדוגמא:

  • בית חכם - מדובר בבית שיש בו מערכת תאורה, מיזוג, תריסים, וילונות, דלתות ושערים אשר מחוברים לממשק אחד בו ניתן לשלוט באופן אוטומטי ולייעל פונקציות חשובות בבית לפי לוח זמנים המתאים לנו. בנוסף בשוק הפרטי ניתן למצוא מגוון מכשירים אשר עובדים בטכנולוגיית האינטרנט של הדברים כגון מכשור לביש (שעונים חכמים לניטור מדדים בריאותיים, מדדי כושר, שינה ועוד), מכונות כביסה, מדיחים, כיריים חכמות ועוד'. 
  • עיר חכמה - כיום ישנן מספר ערים בעולם המקדמות את טכנולוגיית האינטרנט של הדברים לניהול יעיל יותר של המערכות בעיר כגון תאורה, תחבורה וכדומה.
  • מכונית ללא נהג (אוטונומית) - רכב שיודע לקבל מידע על פקקי תנועה מהרשת ולבחור את המסלול הנכון, המהירות הנכונה וכו'.
  • שימושים צבאיים - האינטרנט של הדברים הצבאיים (IoMT) הוא יישום של טכנולוגיות האינטרנט של הדברים בתעשייה הצבאית למטרות לחימה.
  • תעשייה ומסחר - גם כאן טכנולוגיית האינטרנט של הדברים תופסת תאוצה בשנים האחרונות על ידי יצירת מפעלים חכמים אשר מפקחים באופן כמעט עצמאי על כל התהליכים כגון ניהול תהליכי מלאי, תהליכי ייצור וכמובן בקרה ופיקוח.
  • חקלאות - ניטור ופיקוח על כל תהליכי החקלאות כגון שליטה על טמפרטורה, רמת לחות, אוטומציה של מערכות השקיה וכו'.

כניסת הדור החמישי (5G) לרשתות הסלולר בעולם תאיץ את חיבוריות ה-IoT בישראל ובשאר המדינות באיזורינו. בשל רוחב הפס המוגבר של הדור החמישי, צפוי שהרשתות ישמשו יותר ויותר כספקי שירותי אינטרנט כלליים עבור מחשבים ניידים ומחשבים שולחניים, ויתחרו בספקי אינטרנט קיימים כגון אינטרנט כבלים, וכן יאפשרו יישומים חדשים באינטרנט של הדברים (IoT) ובאיזורי תקשורת של "מכונה למכונה".

 

כפי שניתן לראות - טכנולוגיית האינטרנט של הדברים תופסת תאוצה רבה בכל תחום בחיינו וככל הנראה רק הולכת להמשיך ולהתרחב. בשנים הקרובות נראה יותר ויותר מוצרים המסוגלים "לתקשר" ביניהם, במרחב הביתי, העסקי והתעשייתי.